Sidor

torsdag 18 november 2010

Man känner sig hedrad!



I veckan var jag och Marita från Huskatten i Västerås inbjudna till Västerås slott. Landshövding Ingemar Skogö, Västmanland, och landshövding Eva Eriksson, från Värmland, inbjöd till diskussion kring djurskyddslagen. Inbjudna var, förutom jag och Marita, ett antal veterinärer, poliser, djurskyddshandläggare från Länsstyrelsen och kommunfolk.
Kändes som ett erkännande att få delta i debatten då vi, som jobbar med djurhemsverksamhet, ibland kan uppfattas som lite udda och konstiga personer.
Eva Eriksson, landshövding i Värmland, har fått regeringens uppdrag att se över djurskyddslagstifningen, och där finns förstås mycket att önska. Diskussionen den här kvällen rörde sig mycket om alla hemlösa och förvildade katter vi har i landet, och vad vi ska göra åt detta. Rörande överens var vi om att det behövs en lag om märkning och registrering av katter. Tråkigt att detta ämne inte kommit längre, då vi för bara ett par år sedan ägnade ett helt år åt att samla in namnunderskrifter under kampanjen "Älskade katter märker man", för en obligatorisk märkning och registrering av katter.
Vår jordbruksminister, Eskil Erlandsson, ville inte ens träffa Djurskyddet Sveriges representanter när namnlistorna skulle lämnas över. Frågan är vad han gjort av dem nu? Nu har regeringen alltså utsett Eva Eriksson till att forska kring detta...Sakta mal den här kvarnen! Visste ni att det fortfarande i vårt land är tillåtet att ha sex med djur?! Skandal!


1 kommentar: