Sidor

söndag 3 januari 2010

Alfons

På katthemmet finns just nu 20-talet katter. Katter som inte längre behöver frysa eller vara hungriga. Nu är det bara väntan för dem, väntan på att få ett nytt hem. Veckan innan nyår kom flera katter in till oss från kylan. Alfons var en av dem. En underbart vacker röd kille som parkerat sig på en veranda och inte velat gå därifrån. Snälla människor tog in honom och han fick vara i källaren. Han var skadad i huvudet och ena ögat såg förskräckligt ut. Veterinärbesöket bekräftade kraftig inflammation och att han möjligen blivit sparkad! Han fick sövas och fick drän för att leda ut var och vätska. Nu bor han i jourhem för att få så mycket vård och omsorg som möjligt. Han är mer än nöjd, spinner och trampar hela tiden, trots att han måste ha ont, och vill hela tiden att man håller på med honom. Vad hade Alfons gjort för ont för att förtjäna att bli sparkad? Hade han varit kärvänlig och snott kring benen på någon? Hade han försökt att ta sig in någonstans för att komma undan kylan? Jag upphör aldrig att förvånas över hur människor kan ta ut sin grymhet på försvarslösa djur. Under mina år på katthemmet har jag sett det mesta. Trots det finns det hopp, t ex den fantastiska familjen som tog sig an Alfons så att han kom in till oss och fick hjälp, så att han slapp plågas av sina skador och frysa ihjäl ute. Han hade tur, och med lite tur till så får han snart ett nytt hem. Ett hem där han kommer att bli älskad.

2 kommentarer:

  1. Marita på Huskatten4 januari 2010 kl. 09:48

    Människor som inte är engagerade på katthem skulle nog bli rädda om de visst vilka tankar vi får ibland och vad vi skulle kunna göra med vissa människor. Det är mycket lätt att bli människohatare. Tack och lov att det ändå finns människor med fungerande känsloliv och med hjärtat på rätta stället!
    Nu håller vi alla tummar och tår för lille Alfons.
    Kram till alla djurvänner

    SvaraRadera
  2. Jag var i djuraffären för att köpa spån,hö och mat till gerbilerna och hamstern, då berättade kvinnan i butiken att det kommit in en mamma med sina två barn. Deras marsvin har dött sa mamman. Ja sa kvinnan i butiken vad hände, jo barnen gav marsvinet cola att dricka. Då gapskrattade mamma hysteriskt, sedan sa hon jag vill köpa ett marsvin. Kvinnan i butiken sa att jag säljer inga djur till er, ni måste först lära er hur man hanterar djur innan det kommer på frågan. Skönt att höra att det finns folk som tar ansvar. Kram Carina

    SvaraRadera