Sidor

tisdag 19 januari 2010

"Lurvtuss"


Rex är vår egen lilla "lurvtuss". Ibland när han ligger och sover, och man gosar runt i hans härliga päls, så ser det ut som om han ligger under en stor matta, bara huvudet tittar fram. Rex kom till katthemmet våren 2003. Han hade vandrat runt i ett sommarstugeområde en hel vinter. Pälsen var en enda stor tova, och vi har tvungna att raka hela honom. Han såg ganska kul ut med bara lurvigt huvud och svans. Tassarna var illa åtgångna och han har fortfarande förhårdnader. Rex är en försiktig kille, muckade inte gräl med några katter och låg mest och såg ledsen ut på en stol på katthemmet. När den underbart snälla och vackra kissen inte fått ett nytt hem på nästan 1 år så tog jag hem honom. Å vilken lycklig kille det blev! Rex är fortfarande en lite känslig kille som gömmer sig om det blir för stökigt. Han gillar att sitta på balkongen och går gärna ut i koppel en stund på gräsmattan. När han spinner låter han som en gris...ja, ibland som en hel "grisorkester".

4 kommentarer:

  1. Hej Marie! Snygg sida. Snygg katt. Tack för allt arbete du/ni gör för katterna. Jag gör som du, jag följer djurpoliserna på Animal planet. Det är så skönt att se att många djur får en andra chans. Ha det så skönt på din kommande resa.
    Kjaaam från Gunilla

    P.S. Min hund Tulo ska få göra debut i parning, spännande. D.S.

    SvaraRadera
  2. Hej! Oj vilken snygging han är, Rex! Men hur ska det gå när lilla Ida kommer hem?? :-o Kommer Rex att våga sig fram då?
    Hälsningar Katarina och Ida

    SvaraRadera
  3. Marita i Västerås21 januari 2010 kl. 13:15

    Hej!

    Rex kommer säkert att bli en riktig "fosterpappa" åt liten Ida! Det både hoppas och tror jag.

    SvaraRadera