Sidor

måndag 8 februari 2010

Söndag - vår lediga dag



Michelles hälsning till oss


Att vi hade ledigt idag hindrade inte oss ifrån att åka tillbaka till AHS Camp for Compassion. Vi ville så gärna tacka Michelle och hennes arbetskamrater för den fantastiska gårdagen, och lämna över lite presenter. Michelle och Gloria blev överlyckliga över att se oss igen, och vi var bara tvungna att stanna en stund. Gloria hade sin hund Jackson med sig idag. Jackson och hans bror hittades i skogen i Utah, cirka 8 veckor gamla. Han är döv och ser lite dåligt, ett typiskt inavelsproblem. Han har haft tur som hamnat hos en så fantastisk person! Gloria är chef över volontärerna, har titeln "lead docent", och ansvarar för utbildning av volontärer.

Vi gick runt en stund och hälsade på katterna och hundarna, många av de som var där igår hade fått nya hem. Det råder en härlig stämning på stället, och alla är engagerade när någon får ett nytt hem, och sprider genast nyheten. Vi har inte fått klart för oss hur många som jobbar i den här enorma organisationen, men att det är hundratals det rör sig om är säkert. På det har man cirka 1 500 volontärer som lägger ner ett enormt arbete, och som man inte skulle kunna klara sig utan. Volontärerna städar, gosar, rastar och har visningar av djuren hela tiden. Hela organisationen är baserad på donationer, man har inga kommunala eller statliga bidrag. Givetvis har man en otroligt duktig ledning som hittar nya sätt att få in pengar på hela tiden. Eftersom organisationen är väl ansedd så kommer det in mycket pengar, förra året fick man in cirka 8 miljoner dollar!!

Innan vi gick ut besökte vi den fina butiken. Sherry, som jobbade där, blev också imponerad över att vi åkt så långt för att besöka dem, och gav oss varsin present - en jättefin nyckelring!

Även idag var vi rörda till tårar när vi åkte därifrån, över det underbara stället med så många fantastiska djurvänner, och över gästfriheten och jobbet de lagt ner inför vårt besök.

Marie, Gloria, Michelle och Carina

Dagens goding, lilla Nick, 5 månader

Gloria och Jackson

2 kommentarer:

  1. Snälla smuggla med lilla Sterling hem till mig!!!!

    SvaraRadera
  2. Marita i Västerås8 februari 2010 kl. 10:54

    Vem vill ha en ledig dag på detta ställe? Vilka underbara människor! Hälsa dem alla från oss alla djurvänner i Sweden och säg att vi beundrar dem.
    Har ni det varmt och skönt? Det var minus 11 grader i Köping i morse, när jag var där.
    Kram

    SvaraRadera